Angstiparaati

Angstiparaati

Kuka tahansa meistä voi sairastua psyykkisesti!

Angstiparaati järjestetään vuosittain Maailman mielenterveyspäivän kunniaksi. Tänä vuonna Helsingissä Angstiparaati järjestetään torstaina 8.10.2015 klo 16 alkaen Kolmen sepän patsaalla. Maailman mielenterveyspäivää vietetään kuitenkin 10.10.

Angstiparaati haluaa vähentää mielenterveysongelmiin liittyviä ennakkoluuloja ja mielenterveyskuntoutujien syrjintää. Angstiparaatin viesti on, että kuka tahansa voi sairastua psyykkisesti. Haluammekin herättää huomiota ja yhdistää ihmisiä. Lähde sinäkin mukaan!

”Tulkaa Angstiparaatiin, älkää jääkö kotiin. Ihmiset pystyvät luomaan aika makeitakin juttuja, vaikka heillä on ollut jotain ongelmia”, Petri Kotilainen, Taiteen Sulattamo.

Kolmen sepän patsas – Aleksanterinkatu – Kino Engel

Torstaina 8.10.2015
16:00 Lämmintä keittoa ja kohtaamisia Kolmen sepän patsaalla
17:30 Paraatikulkue lähtee Kolmen sepän patsaalta ja kulkee Aleksanterinkatua pitkin Sofiankadulle
18:00 Elokuva: Luokkajuhla Kino Engelissä, Sofiankatu 4

Luokkajuhla on palkittu ruotsalainen draama koulukiusaamisesta ja sen vaikutuksista. Elokuvan kesto on puolitoista tuntia ja elokuva on sallittu yli 7-vuotiaille. Elokuvanäytös on suunnattu Angstiparaatiin osallistuville ja se on osallistujilleen maksuton. Paikkoja on elokuvasalissa rajallinen määrä ja sisään elokuvaan pääsee saapumisjärjestyksessä paraatikulkueen saavuttua Kino Engelille. Lisätietoja elokuvasta.

Olet enemmän kuin tervetullut mukaan!

Paraatikulkueeseen osallistujia kehotetaan ottamaan mukaan paraatiin sopivia soittimia, kuten rumpuja ja torvia. Paraatia varten saat halutessasi lainaksi kyltin, jossa lukee jonkin mielen sairauden tai mielenterveyden häiriön nimi sekä IDC-10 tautiluokituksessa käytettävä F-koodi.

Angstiparaatin järjestää: Alvi ry, Aspa Palvelut, Aspa säätiö, ESKOT ry, Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, Keskuspuiston ammattiopisto, Korson Työttömät ry, Lilinkotisäätiö, Sosped säätiö, Taiteen Sulattamo, Vantaan seurakuntayhtymä ja vapaaehtoiset.

#angstiparaati
Angstiparaati facebookissa
Lataa Angstiparaatin juliste.


v2