Kultturellia! – vähän erilainen kulttuuritapahtuma

Lisännyt Sosped säätiö

Vuoden 2014 kehitysvammaisten kulttuuripäivät järjestetään Tampereella 6.-7. kesäkuuta. Uuden Kultturellia! -nimen myötä tapahtuma tulee uudistumaan monin tavoin. Luvassa on monipuolinen, kaikille avoin ja esteetön tapahtumakokonaisuus aivan Tampereen keskustassa! 

Kultturellia! -tapahtuman kävijöillä on tilaisuus tutustua maamme kehitysvammaisten taiteen ja kulttuurin kiinnostavimpiin tekijöihin, esityksiin ja ilmiöihin samassa tapahtumassa. Tampereella nähdään viime aikoina niin Suomessa kuin kansainvälisestikin mainetta niittäneitä taiteilijoita, kuten Hammond-urkuri Kalle Salonen, Kaarisillan kuvataiteilijat tai Pertti Kurikka, joka tällä kertaa nousee lavalle aina hätkähdyttävässä Kalevi Helvetin hahmossa.

Monipuolisen ohjelman lisäksi tarjolla on yli 20 erilaista taitopajaa, missä osallistujat pääsevät tutustumaan eri taiteenlajeihin ja kokeilemaan uudenlaisten asioiden tekemistä. Perjantai-illan Stay up late –konsertissa esiintyvät Kalle Salosen lisäksi Sini Sabotage, Kuningasidea ja Vimmart All Stars. Konsertin tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Koko tapahtuman avaa perjantaina 6.6. järjestettävä iltapäivän mittainen kulttuuriseminaari.

Tapahtuman tärkeänä teemana on kaikenlaisten raja-aitojen poistaminen; mukana on yhtä lailla vammaisia kuin vammattomiakin taiteilijoita. Kultturellia! on erilaisuuden juhla!

Tapahtuman kotisivut ja ohjelma löytyvät osoitteesta www.kultturellia.fi ja facebookista. Tapahtuman järjestävät Kehitysvammaisten palvelusäätiö ja KVPS Tukena oy.


v2