Lohjan Kulttuuripajalla tuparit 15.2.2013

Kaikille avoimet Lohjan Kulttuuripajan avajaiset järjestetään perjantaina 15.2. kello 13-15, osoitteessa Laurinkatu 57, Lohja. Tällöin vieraiden on mahdollista kysellä pajan toiminnasta hankevastaava Helena Prepulalta, työntekijä Marko Haimilahdelta tai suoraan vertaisohjaajilta. Tervetuloa!

Lohjan Kulttuuripaja tarjoaa nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille heitä aidosti kiinnostavaa toimintaa, josta he voivat saada onnistumisen kokemuksia.

Kulttuuripajalla ongelmista puhumisen sijaan kuntoutujat tekevät ja oppivat yhdessä vertaistensa ohjaamina. Toiminnalla halutaan ehkäistä syrjäytymistä, mutta myös auttaa toimintakyvyn kuntoutuksessa, elämänhallinnassa sekä sosiaalisissa taidoissa. Laurinkatu 57:ssä, työskennellään musiikin, taiteen, liikunnan sekä eläinten parissa. Samassa huoneistossa toimii myös Lohjan seudun mielenterveysseura.

Hankevastaava Helena Prepula kiittelee uusia vertaisohjaajia Kulttuuripajan remontoinnista ja sisustamisesta, josta he pitkälti itse vastaavat.
”Kulttuuripajasta on saatu ryhmäläisten, ohjaajien ja muun henkilökunnan näköinen kokonaisuus.”

Vertaisohjaajia, jotka ovat itsekin mielenterveyskuntoutujia, on koulutettu tammikuusta alkaen. Heidän on tarkoitus valmistua maaliskuun 19. päivänä, jonka jälkeen toiminta voidaan virallisesti aloittaa. Ryhmissä toteutettavat teemat perustuvat kuntoutujien omiin voimavaroihin ja kiinnostuksen kohteisiin.

Suomalainen toimintamalli, johon Kulttuuripajatoiminta pohjautuu, on uutta sekä Suomessa että maailmalla.
”Toiminnallisessa vertaistuessa ominaisuudet, jotka ennen nähtiin heikkouksina, kääntyvät vahvuuksiksi”, lisää hankejohtaja Markus Raivio.

Sosped säätiön seuraavat Kulttuuripajat on tarkoitus perustaa Kainuuseen ja Joensuuhun
RAY:n rahoittamana vuoteen 2016 mennessä. Tulevaisuudessa toimintamalli on tarkoitus juurruttaa vahvasti Suomeen, mutta myös ulkomailta on ilmaistu kiinnostusta. Helsingissä Kulttuuripajatoimintaa edustaa Niemikotisäätiön Kulttuuripaja ELVIS.

Lisätietoja Lohjan Kulttuuripajasta ja haastattelupyynnöt:
Helena Prepula
Hankevastaava, Lohjan Kulttuuripaja
helena.prepula@sosped.fi | +358 40 501 7955

Lisätietoja Nuorten Kulttuuripajat –hankkeesta:
Markus Raivio
Hankejohtaja, Nuorten Kulttuuripajat
markus.raivio@sosped.fi | +358 45 632 1973 tai www.sosped.fi

Lataa tästä kutsu Lohjan Kulttuuripajan avoimiin oviin. Tervetuloa Lohjalle! (pdf)


v2