Lohjan Kulttuuripajan avoimet ovet houkuttelivat väkeä

Viime viikolla Lohjalla kajahti ja kunnolla. Lohjan Kulttuuripajan avoimet ovet järjestettiin 11-12.9. ja ne houkuttelivat paikalle väkeä Helsingistä asti.

Lohja10

Ilmapiiri Kulttuuripajalla oli molempina päivinä letkeän lämmin. Viimeistään Hippu ja Lilli -koirat pitivät huolen siitä, että kaikki tunsivat itsensä tervetulleiksi. Yhteensä kävijöitä oli yli 120, joista uskaliaimmat saivat kokeilla taitojaan rumpaleina, räppääjinä ja rytmimestareina. Päivien eteen oli nähty paljon vaivaa: tiloja oli koristeltu, ohjelmaa suunniteltu ja esityksiä valmisteltu. Tarjolla oli lähes syntisen suklaisia kakkuja ja suoraan puusta noukittuja omenoita.

kulttuuripaja_lohja 010

Osallistujat pitivät tapahtumaa varsin onnistuneena. Parasta vieraiden mielestä oli saada jutella muiden kanssa, tutustua uuteen paikkaan ja tietenkin – maistaa herkullista suklaakakkua.

Lohja4

Kulttuuripajat tarjoavat monipuolisia ryhmiä, joihin voi osallistua kuka tahansa mielenterveyskuntoutuja. Ryhmissä keskitytään luovaan tekemiseen. Lohjan Kulttuuripaja on tarjonnut vertaisohjaajille ja ryhmäläisille paljon onnistumisen kokemuksia. Vaikka välillä paikan päälle tuleminen on ollut haastavaa, on se lopulta aina ollut vaivan väärtiä.

kulttuuripaja_lohja 022

”Täällä ei kukaan kiusaa, aina on tervetullut. Olen saanut uusia ihmiskontakteja, enkä ole tarvinnut sairaalahoitoa pitkiin aikoihin. Pahimpina aikoina olin sairaalajaksoilla puolen vuoden välein” kertoo Kulttuuripajan vertaisohjaaja.

Tärkeintä vertaisohjaajien mielestä on ollut se, että Kulttuuripajan avulla on päässyt pois omasta kodistaan tekemään merkityksellisiä asioita.

Lohja9  kulttuuripaja_lohja 038

”Se, että on joku paikka mihin mennä, on todella tärkeää jo pelkästään ajatuksen tasolla”, sanoo eräs ryhmästä. Osa tuo koko perheen mukaan, sillä Kulttuuripajalle ovat tervetulleita kaikki.

”Olimme aiemmin vain kotona, mutta nyt lähdemme todella usein muuallekin kuin Kulttuuripajalle. Tämä on vaikuttanut koko perheeseen positiivisesti” kertoo Kulttuuripajan vertaisohjaaja.

Lohja1-1

Ryhmäläisten mielestä Kulttuuripajalla on useimmiten myönteinen ja avoin ilmapiiri. Ja jos tulee hiljaista, voi pistää radion soimaan.


v2