Lohjan Kulttuuripajan puolesta, Hanna

Lohjan Kulttuuripajan puolesta, Hanna

Lohjan kaupunginvaltuusto ei antanut eilen tukeaan Lohjan Kulttuuripajalle. Ensimmäisten joukossa vertaisohjaajaksi valmistunut Hanna kiteyttää hienosti tämän päivän tunnelmat.

Näinä vaikeina, jopa toivottomina aikoina, jolloin Lohjan Kulttuuripajan tulevaisuus ei saanut jatkolleen kannatusta ainakaan Lohjan kaupungin osalta, on kuitenkin mielestäni vielä tärkeämpää huomata Pajan merkitys niin yksittäiselle ihmiselle kuin yhteisonäkin. Päättäjät eivät pystyneet näkemään Pajan positiivisia, kauaskantoisia vaikutuksia, joista minäkin olen päässyt osalliseksi.

Sanon nyt suoraan tässä julkisesti, että en olisi henkisesti, enkä elämän arvot uudelleen järjestäneenä, tässä pisteessä ilman Lohjan Kulttuuripajaa, jonka yhteisön jäsenenä olen saanut olla jo kaksi vuotta. Tämä paikka on opettanut minulle ihmisyyttää, itsearvostusta, toisten kunnioittamista. Olen saanut täältä todella paljon ystäviä sekä aivan mielettömän tukiverkoston elämääni.

Olen myös siinä onnellisessa asemassa, että ensin vertaisohjaajana toimittuani ja vielä edelleenkin, olen saanut aloittaa ammatillisen kuntoutuksen Pajalla, jota on nyt jatkunut jo pari kuukautta. Toivoin todella, että olisin saanut jatkaa ns. työntekijänä, kuin vertaisohjaajanakin tässä mielettömässä yhteisössä, jossa on nähty jokainen ihminen mahdollisuutena, tasa-arvoisena sekä lahjakkaana.

Nyt tämä meidän tulevaisuus, kuntoutuminen elämään, paluu mahdollisesti työ-/opiskelu elämään, ollaan ottamassa meiltä pois. Ja miksi? Koska 30 000 euroa oli liikaa kaupungin budjetissa. He eivät tosin ole ajateleet tämän seurauksia. Sillä kun miettii, että Pajan kautta on kävijöillä vähentyneet sairaala/psyk.poli käynnit. Tulevaiseuudessa, hyvinkin nopealla aikavälillä, tämä voi kolahtaa kaupungin omaan nilkaan.

Vertaisohjaaja, Hanna


v2