Lohjan Kulttuuripajan tupaantuliaisissa riitti lämpöä ja musiikkia

Astuessa sisään Laurinkatu 57:een, ensimmäisenä vieraita tervehtii iloisesti vertaisohjaaja Elina Piispanen. Myöhemmin hän kuvailee tunnelmaa ”rennoksi, hauskaksi ja konkreettisesti lämpimäksi”. Paremmin ei päivää voisi kiteyttääkään, sillä asunto täyttyy juhlijoista käytävää myöten.

Lohjan_Avajaiset_nimi_taululla

Puheensorina, värikkäiksi maalatut seinät ja lattialla tepastelevat koirat luovat tervetulleen ja kodikkaan tunnelman. Hymyjä satelee ja ilmassa on selvästi odotusta. Jokainen Kulttuuripajan huone on omannäköisensä ja yhden nähtyään haluaa vierailla kaikissa muissakin. Vertaisohjaajat esittelevät ylpeästi kättensä jälkeä ja kuljettavat läpi huoneiston.

On perjantai 15.2. ja Lohjan Kulttuuripajan avajaisia vietetään musiikin ja naposteltavien parissa. Sosped säätiön lisäksi iltapäivää emännöi Lohjan seudun mielenterveysseura. Kuten Kulttuuripajan toimintakin, avajaiset perustuvat pitkälti musiikkiin ja seurusteluun pitkien puheiden ja muodollisuuksien sijaan.

Lohjan_Avajaiset_Kristian

Tapahtuma avataan Sosped säätiön toiminnanjohtaja Lassi Rajamäen sanoilla, jonka jälkeen nautitaan ammattimuusikoiden esityksistä. Esiintyjinä kuullaan Janus Hanskia, Tumppi Varosta sekä Kristian Meurmania hankejohtaja Markus Raivion säestäminä.

Lohjan_Avajaiset_Soittimia

Paja avataan juhlallisesti Lohjan kaupunginjohdon edustajan leikatessa avajaisnauhan. Häntä avustavat hankevastaava Helena Prepula ja työntekijä Marko Haimilahti, nelijalkaista työntekijää, Hippua, unohtamatta.

”On hieno kuulla kaupunginjohdon edustajan viralliset terveiset, että Lohjan kaupunki antaa meille sataprosenttisen tukensa”, Markus Raivio kertoo.

Lohjan_Avajaiset_leikkuu

Työntekijöiden ja vertaisohjaajien kasvoilta paistaa avajaisissa helpottuneisuus, kun remontti on saatu valmiiksi. Viimeisiä asenteluja lukuun ottamatta tärkeimmät tavarat ovat paikoillaan ja vieraat saattavat ihailla miltei valmiiksi sisustettuja huoneita. Tilan keväisistä koristeluista vastaa vertaisohjaaja Virpi Marttila, joka toivoo pääsevänsä vetämään askartelu- ja käsityöteemaisia kursseja kuntoutujille. Vertaisohjaajat Janita Kemiläinen sekä Sauli Kotilainen ovat myös erittäin tyytyväisiä päivän kulkuun ja yllättyneitä vieraspaljoudesta.

Lohjan_Avajaiset_Hippu

Kulttuuripajan vertaisohjaajat valmistuvat maaliskuun 19. päivä, jonka jälkeen ryhmätoiminta voidaan virallisesti aloittaa. Valmistujaisista voi lukea myöhemmin täältä blogista.

Onnea ja menestystä Lohjalle, teillä on upea tiimi kasassa!

vieraskirja


v2