MONIÄÄNIROCK Helsingissä huhtikuussa

Lisännyt Sosped säätiö

”Me myös tuotamme ääniä.”

Mielenterveyskuntoutujien bändit kisailevat ammattilaisjuryn edessä Helsingin nuorisoasiainkeskuksen toimintakeskus Hapen tiloissa 13. huhtikuuta kello 12–16 Sörnäisten rantatie 31:n tiloissa.

”Kyseessä ei ole terapiatapahtuma vaan aito rockskaba”, sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva musiikkiterapeutti ja muusikko Markus Raivio Sosiaalipedagogiikan säätiöstä.

Mielenterveyskuntoutujat ovat vuosia harrastaneet musiikkia kaikkialla Suomessa. Bändit harjoittelevat ja soittavat vain pienen piirin iloksi vuodesta toiseen, mutta kunnon esiintymisareenat ovat olleet vähissä. Nyt on aika murtaa hiljaisuuden muuri ja repäistä kunnon musiikkikatselmus.

Osallistujiksi on kutsuttu mielenterveyskuntoutujista koostuvia bändejä ympäri Suomea. Nyt järjestettävässä ensimmäisessä kilpailussa on tilaa 12 bändille.

”Tapahtuma aloittaa säännölliset rock- ja kevyen musiikin katselmukset, joilla voidaan näyttää – ongelmien sijasta – luovaa toimintaa, jota mielenterveyskuntoutujat tekevät”, Markus Raivio kertoo.

Arvovaltainen raati antaa palautteen jokaisesta esityksestä. Raadin puheenjohtajana toimii Markus Raivio ja jäseninä toimittaja-muusikko Arto Pajukallio, laulaja Riku Turpeinen sekä Hyvän mielen lä-hettiläs 2011 Kristian Meurman.

MONIÄÄNIROCK järjestetään kokonaisuudessaan talkootyönä. Sosiaalipedagogiikan säätiö, Niemikotisäätiön Kulttuuripaja ELVIS, Alvi. ry, EMY sekä Lilinkotisäätiö yhteistyössä Helsingin nuorisoasiainkeskuksen kanssa isännöivät tapahtumaa.

”Järjestämme tapahtuman nyt ensimmäistä kertaa ja tarkoituksemme on laajentaa sitä mukaa kuin viidakkorumpumme ehtii muusikoita tavoittaa”, kertoo Lilinkotisäätiön Heikki Hyvönen.

Tapahtuman suojelijana toimii kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki.

Lisätiedot:

Heikki Hyvönen kehittämispäällikkö / Lilinkotisäätiö
heikki.hyvonen@lilinkoti.fi

Markus Raivio musiikkiterapeutti / Sosiaalipedagogiikan säätiö
markusraivio@gmail.com


v2