Minun polkuni, Jani

Minun polkuni, Jani

Nimeni on Jani….kutsukaa koikkeliksi. Olen 24-vuotias. Minulla on hieman asiaa tästä meneillään olevasta Lohjan Kulttuuripajan lopettamisesta. Kyseinen asia surettaa minua ERITTÄIN suuresti.

Kerronpa hieman ensin itsestäni. Jo nuoresta asti minua on kiusattu ja sanottu ettei minusta koskaan tulisi mitään ja että olen pelkkä luuseri jolla ei ole tulevaisuutta. Vuosien ajan uskoin tähän kyseiseen asiaan. Kun olin viisitoista, äitini kuoli ja jäin isäni ja isosiskoni kanssa kolmistaan elämään, tuolloin toinen siskoni asui jo omillaan. Isäni kanssa toheloimme ja yritimme oppia tekemään kaikki kotityöt ilman äitiä (huonolla menestyksellä). Minä aloin ryyppäämään ja isä oli myös aika paljon humalassa, kunnes isä löysi itselleen naisen,
josta myöhemmin tuli äitipuoleni. Kuten monissa uusioperheissä, ongelmat saapuivat pian ja hyvin nopeasti tuli lähtö omasta pyynnöstä perhekotiin jossa asuin muutaman vuoden. Sitten muutin omilleni ja kuten arvata saattaa, ilman minkäänlaista opastusta (anteeksi kiroiluni) perseelleenhän se meni. Häätö tuli nopeasti ukin vintille asumaan.

Aikani erilaisia nuokkareita ja sen sellaisia kierrellessäni, tajusin että aika tylsää tämä on. Sitten parin vuoden päästä kuulin paikasta jota kutsuttiin kulttuuripajaksi ja minua pyydettiin järjestämään semmoiseen tekemistä. Olin aivan täpinöissäni ja ennen kun huomasinkaan olinkin siellä jo mukana ja kouluttauduin sitä kautta vertaisohjaajaksi. Olenkin nyt ryhmänohjaaja ja ympärilläni on hyviä ja ihania ihmisiä ja mahtava porukka. Ja mikä tärkeintä, ihmisiä jotka kaipaavat apuani. Haluan sydämeni pohjasta auttaa heitä selviämään tässä elämässä eteenpäin ja saamaan töitä tai edes antaa jonkinlaista sisältöä heidän elämäänsä.

Isäni kuoli 4 kuukautta sitten yllättäen ja en usko, että ilman tätä porukkaa olisin selvinnyt tästä kuolemasta. Kainuun Kulttuuripaja Marilyn on minulle omanlaistaan terapiaa, jossa kaikki ihmiset ovat valmiita kuulemaan minua. Kulttuuripaja Marilyn on antanut minulle toivoa ja voimaa jaksamaan tässä erittäin hektisessä ja vaativassa yhteiskunnassa. Toivon suuresti, että ihmiset ja päättävät elimet miettivät uudemman kerran Lohjan Kulttuuripajan rahoituksen katkaisemista, koska nämä pajat antavat ihmisille toivoa ja mielekästä tekemistä. Nuoret TARVITSEVAT näitä pajoja… ME tarvitsemme näitä pajoja.

Jani

Allekirjoita adressi Lohjan Kulttuuripajan puolesta!


v2