Mitä mietit?

Lohjan Kulttuuripajan luovan kirjoittamisen -ryhmän tekstejä.

Mitä mietit?

Tämä kysymys heräsi mieleeni aamulla plärätessäni Naamakirjaa, mitä kuulumisia kaverit olivat laittaneet seinälleen päivän alkajaisiksi. Joitakin kirjoituksia oli kiva lukea, sillä niistä jäi hyvä mieli. Jotkut jakoivat joitakin hauskoja kuviakin, joissa oli tietty merkitys. Mielikuvani vahvistuivat tähän aihepiiriin käydessäni suihkussa. Suihku on siinäkin mielessä hyvä juttu, sillä se auttaa heräämään ja orientoitumaan uuteen päivään. Suihku on minulle tietynlainen pyhättö, sillä voin myös laulaa luikauttaa jonkun biisin, joka soi sillä hetkellä päässäni ja naapurit kiittävät mielessään, sillä ainakaan vielä ei ole tipahtanut valituslappuja postiluukusta sisään.

Ajatukseni juoksevat tietynlaisissa asioissa. Nyt ne poukkoilevat kuin lehmät, jotka pääsevät keväällä ensimmäistä kertaa laitumelle. Olen hyvin pienenä nähnyt sellaisen kun lehmät pääsevät laitumelle. Se on jokseenkin positiivista katseltavaa kun eläimet nauttivat. Minulle on tärkeää se, että ihmiset ja eläimet elävät sopusoinnussa toisiinsa nähden ja myös luontoon liittyvä keskustelu on mielenkiintoista. Esimerkiksi paljon puhuttu ilmaston lämpeneminen on sellainen juttu, josta riittää esimerkiksi kesäisen nuotioillan keskusteluissa jutun juurta, kun halutaan parantaa maailmaa. Maailman parantaminen on oma lukunsa sinällään, sillä se on mielenkiintoista seurata ihmisten keskustelua maailman vääryyksistä sekä hyvistäkin asioista.

Nyt mieleeni juolahtaa myös energiajuomien vaikutukset ihmiskehossa. Olenhan ammatiltani prosessilaborantti ja haluan testata kuinka nuo energiajuomat toimivat ja vaikuttavat kemiallisesti kehossani. Ainakin energiajuoman litkiminen auttaa minua pysymään hereillä, vaikkakin olen herkkä kofeiinille. Jonkun verran omissa empiirisissä tutkimuksissani olen havainnut energiajuomien toimivan erityisenä stimulanttina, joka auttaa minua paneutumaan sekä uppoutumaan erilaisiin mielenkiintoisiin juttuihin. Vaikkakin energiajuomia on pidetty tietynlaisina myrkkyinä, niin silti niitä litkitään ihmisten keskuudessa litrojakin päivässä.

Minulle olisi ehkä liian hooceetä lähteä testaamaan sitä, miten esimerkiksi kaksi litraa energiajuomaa päivässä vaikuttaisi minuun. Ainakin silloin esimerkiksi hammaskiille saattaisi eroosioitua ja tällöin hammaslääkäriltä saisin kuulla melkoisen saarnan energiajuomien litkimisestä. Olen pysynyt hyvin päivän hereillä, kun nautin pitkin päivää aamulla ostamastani energiajuomapullosta huikan silloin tällöin. Silloin on veressä kofeiinia ja muita energiajuoman aineita sopusuhtaisia määriä, jotta nuukahdusta kesken päivän ei tulisi.

Kylttyyrikyttyrä


v2