Moniäänirock musafestari kannustaa kuulemaan ääniä Lahdessa

moniäänijuliste-4-uusi

“Me myös tuotamme ääniä.”

12 bändiä, satapäinen yleisö ja ammattilaisraati. Kaikki tämä nollabudjetilla.

Tarkoituksena on järjestää päivä, jolloin huomio kiinnitetään sairauksien sijaan musiikkiin. Esiintyjät saavat toistensa kannustamina vallata lavan artisteina, eivätkä potilaina. Viime vuoden Moniäänirockissa levytyssopimuksen saanut räppäri Adjektiivi on nyt mukana uuden projektinsa, Pakkohoitolähetteen, kanssa.
”Mulla on loistava fiilis tulla taas mukaan! Odotan, että pääsen tänä vuonna esiintymään vähän eri genrellä, punkilla. Se on mulle aivan uus juttu”.

Mielenterveyskuntoutujien valtakunnallinen musiikkitapahtuma, Moniäänirock musafestari, on kaikille avoin. Tapahtuma järjestetään jo kolmatta kertaa ja sen tuottaa Kukunori ry. Tänä vuonna tapahtuma musisoidaan Lahdessa, Kasisalissa 8.4. kello 11-17. Sammonkatu 8 C.

Nimensä mukaisesti Moniäänirockissa kuullaan montaa eri genreä. Bändit esittävät sekä covereita että omia kappaleitaan. Osa esiintyjistä on tuttuja jo viime vuosien tapahtumista, mutta osa astuu lavalle ensi kertaa. Tapahtumajärjestelyt yhdistävät bändien lisäksi myös 13 mielenterveyskentällä toimivaa järjestöä.

Esitystensä jälkeen bändit saavat kehittävää palautetta ammattilaismuusikoista koostuvalta raadilta. Pöydän takana istuvat musiikkiterapeutti Markus Raivio, pitkään mm. Ismo Alangon kanssa soittanut Jussi Kinnunen, Los Hermos Bandin Riku Turpeinen, sekä muusikko/kriitikko Arto Pajukallio. Tapahtuman juontaa radiotoimittaja ja DJ Tapani Ripatti.

Bändiläisten odotukset tapahtuman suhteen tiivistyvät yhteen sanaan ja se on mahdollisuus. Sitä tämä päivä nimittäin monelle on: mahdollisuus näyttää mitä osataan, mistä nautitaan ja mitä meistä voi vielä joskus tulla.

Festarilogo ja lisätietoa saatavilla osoitteesta www.kukunori.fi Ääni-osiosta. Lataa juliste tästä (pdf). Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrisen säätiön ja Lahden nuorisopalvelujen kanssa.

Esiintyjät sekä heidän järjestönsä:
1. Pots Lojo (Lohjan Kulttuuripaja / Sosped säätiö)
2. Kivelän kymppi (Kivelän psykiatrinen poliklinikka)
3. F40 (Niemikotisäätiö / Kulttuuripaja Elvis)
4. Loviisa Mentera-klubi (Itä-Suomen sos.psyk. yhdistys)
5. Timjamit (Lilinkotisäätiö)
6. Poikkeustila (Alvi ry)
7. Valtterin bändi (Päijät-Hämeen sos.psyk. säätiö)
8. Aliäänikone (Malmin psykiatrinen poliklinikka)
9. Pakkohoitolähete (Sopimusvuori ry / tukiasunnot)
10. Melodica Finlandia (Itä-Uudenmaan sos.psyk. yhdistys)
11. Duo Prima (Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry)
12. Nisse ja Joonas (Alvi ry)

Lisätietoja tapahtumasta ja esiintyjistä:
Malla Juutinen
Ohjaaja | Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö
marja.juutinen@phsps.fi| 040 167 6650


v2