Nuoret sankarit

Maailman mielenterveyspäivänä 10.10.2012 julkaistiin Markus Raivion kirjoittama Nuoret Sankarit –pamfletti. Sosped kiitti Markusta järjestämällä juhlat. Samalla juhlittiin myös säätiön uusien nettisivujen avajaisia, joilla nytkin vierailet.

Teemana juhlissa oli nuoret aikuiset mielenterveyskuntoutujat, kuten pamfletissakin. Markus koosti juhliin paneelin, jossa käsiteltiin pamfletissa esille tuotuja aiheita, kuten saako rahalla säästöjä.

”Tuntuu että vihdoinkin kykenemme keskustelemaan mielenterveydestä avoimesti kuntoutujan näkökulmasta. Keskustelu lähti hyvään lentoon. Tästä on hyvä jatkaa!”, kommentoi Markus paneelin keskustelua.

Paneelissa istuivat (oikealta vasemmalle) Kuntoutujan näkökulmaa edustamassa Los Hermos Bandin laulaja Riku Turpeinen, Tara sekä Puheenjohtaja Yrjö Hakanen (SKP), Helsingin kaupungin psykiatrisen avohoidon johtava ylilääkäri Leea Muhonen, Kaupunginvaltuutettu/muusikko Tuomo Valokainen (SDP), Alvi ry:n toiminnanjohtaja Jukka Suurmäki, Helsingin piirin puheenjohtaja Johan Ekman (r), Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok), Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr) ja Omaisten edustajana Tiina Saarinen.

Lyhty ry:n Radio Valo kuvasi paneelin keskustelun. Koosteita voi käydä katsomassa Radio Valon nettisivuilla. Samalla videolla musisoi bändinsä kanssa myös juhlien virtuoosi Kalle Salonen, urkutaiteilija Lyhty ry:stä.

Lyhty ry parantaa kehitysvammaisten, heidän omaistensa ja sitä kautta meidän kaikkien hyvinvointia. Kaunis kiitos musiikista ja tapahtuman videoinnista.

Markus Raivio osallistuu 30.11.2012 Cambridgessa pidettävään kansainväliseen yliopiston järjestämään konferenssiin, jossa hän esittelee ensimmäistä kertaa GFP-mallia ja sen tuloksia maailman musiikki- ja draamaterapiayhteisöille. Osallistujia Englannin konferenssissa on yli 20 maasta. Markus on luvannut kertoa meille kohokohdat matkan jälkeen täällä.

Markuksen pamfletti on luettavissa Sospedin sivuilta. Jos kiinnostuit Markuksen luomasta GFP-mallista tai Nuorten Kulttuuripajat -hankkeesta, ota yhteyttä.

Kuvat: Pirita Tiusanen


v2