Nuorten kulttuuripajan kuulumiset

Nuorten kulttuuripajan kuulumiset

Nuorten kulttuuripajalla on edessään innostava vuosi. Kainuun ja Lohjan kulttuuripajojen lisäksi tänä vuonna pyörähtää käyntiin kulttuuripaja Tampereen keskustaan Tullikamarin kupeeseen. Tampereelle on rekrytoitu hankevastaavaksi Virpi Stenlund. Virpi aloittaa työnsä mahdollisimman pian, jotta kulttuuripaja voi aloittaa toimintansa heti kun se on mahdollista.

Uuden kulttuuripajan rakentaminen Tampereelle onkin tämän vuoden tärkein juttu. Lisäksi tarkoitus on keskittyä kulttuuripaja-mallin rakentamiseen. Nuorten kulttuuripajat Kainuussa ja Lohjassa jatkavat toimintaansa entiseen tapaan vauhdikkaissa merkeissä.

Reilun vuoden käynnissä olleessa Kainuun Kulttuuripaja Marilynissä käy tällä hetkellä noin 30 aktiivista nuorta. Maaliskuussa pidettävän vertaisohjaajakoulutuksen myötä kävijöitä toivotaan vielä lisää. Tällä hetkellä vieraita toivotetaan tervetulleeksi pop-musiikilla; kulttuuripajalaiset ovat vastikään perustaneet Värit-nimisen yhtyeen, joka on jo aloittanut musatreenit. Tarkoituksena on kulkea Lohjan Kulttuuripajan bändin, Pots Lojon, jalanjäljissä levyntuotantoon asti.

Vetskari Timon luoma maskotti Glumm jatkaa kulkuettaan sarjakuvan muodossa: tänä vuonna Glummin seikkailuista on tarkoituksena julkaista sarjakuvalehtinen. Myös toukokuussa pidettävään Mental Health Art Weekiin on aloitettu valmistautumaan. MHAWiin on tulossa 3 minuutin animaatiopätkä aiheella Herra Glumm ja mahdollisuuksien ovi.

Yhteistyökuvioita tälle vuodelle on suunniteltu jo mm. Kajaanin kaupunginteatterin, Kajaanin ammattikorkeakoulun, Kajaanin Kuohun ja Kajaanin kaupungin nuorisotoimen kanssa.

Lohjan kulttuuripajan jatkoa jännitettiin pitkään, mutta joulukuussa tuli vihdoin hyviä uutisia: Lohjan kulttuuripaja saa jatkaa RAY:n tuella. Tammi-helmikuussa jatkopäätöstä juhlitaan Lohjan Kulttuuripajalla tukijoiden, kävijöiden ja kaikkien kulttuuripajasta kiinnostuneiden kanssa.

Uuden vertaisohjaajakurssin lisäksi Lohjalla on suunnitteilla kahmalokaupalla eri vertaisryhmien projekteja. Lohjan Kulttuuripajan Lokumma-hahmon luojalla, vertsikka Virpillä, on tekeillä kulttuuripajan arvoihin perustuva Lokumma-kirja. Myös toinen kirja, joka painottuu luovan kirjoittamisen ryhmän runoihin, on suunnitteilla.

Lohjan Kulttuuripajan bändin Pots Lojon ensimmäinen levy Debyytti julkaistiin keväällä 2014, ja sille on toiveessa jatkoa. Useita uusia biisejä on jo tullut ja musisointi jatkuu tiivisti läpi vuoden. Pots Lojo löytyy myös Facebookista.

Lohjalla tiivisti toiminut harjoittelijayhteistyö jatkuu alkuvuodesta. Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksiasta tulee piakkoin kaksi lähihoitajaopiskelijaa työharjoitteluun. Lisäksi yksi Lohjan Kulttuuripajan vertaisohjaajista aloitti nuoriso-ohjaajan opinnot ja aloittaa nyt työssäoppimisen Lohjan Kulttuuripajalla.

Hyvää työtä on tehty jo pitkään, ja tänä vuonna samaa hyvää meininkiä jatketaan.


v2