Pääsy sallittu!

Lohjan_Lokumma
Lohjan Kulttuuripajalla kannustetaan tekemään.

 

Lohjan Kulttuuripajalla kokeillaan tänä syksynä etsivää mielenterveystyötä. Sitä tehdään soittamalla nuorille, jotka ovat käyneet tutustumassa toimintaan, mutta joiden on, halusta huolimatta, vaikea tulla ensimmäistä kertaa ryhmään. Nuorille ehdotetaan kahdenkeskistä tapaamista vertaisohjaajan kanssa esimerkiksi kahvilaan, jolloin ohjaaja tulee tutummaksi ja voi toimia tukihenkilönä ryhmään tulossa. Samalla ohjaaja tutustuu myös kuntoutujaan.

Kysyntää toiminnalle on. Kulttuuripajalla on käynyt tutustumassa puolen vuoden alkutaipaleen aikana yli kuusikymmentä Lohjan seudulla asuvaa 18-35 -vuotiasta mielenterveyskuntoutujaa.

Ryhmiä pyörii viikon aikana 12 kappaletta eri teemoilla ja nuoria kävijöitä on pajalla käymässä myös muina aikoina. Pajalle tullaan viihtymään ja tekemään mieleisiä asioita mukavassa porukassa. Arvostava ja turvallinen ilmapiiri on tärkein asia onnistumisen, eli kävijöiden sitoutumisen, kannalta. Tavoitteena on löytää luovan ryhmätoiminnan myötä välineitä nuorten elämänhallinnan ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen, kuten myös työ- ja toimintakyvyn parantamiseen. Keskitymme osallistujien voimavaroihin, vahvuuksiin ja uuden oppimiseen.

Lohjan Kulttuuripajalla vietetään kaikille Avoimia Ovia 11.-12.9.2013 klo: 11-15.00.

 

11.9. teemana on musiikki.
12.9. teemoina ovat askartelu, kuvataiteet, luova kirjoittaminen, pelit, ulkoilu, leffaryhmä sekä koirat/talli.
Teemapäiviin sisältyy ”rasteja”, joissa voi tutustua Kulttuuripajan tarjoamaan toimintaan. Päivien aikana kaikki voivat osallistua myös ryhmiin, joita ohjaavat vertaisohjaajat.

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Helena Prepula
Hankevastaava
040 501 7955

Marko Haimilahti
Hanketyöntekijä
044 747 2737


v2