Pöllöstä

Lisännyt Sosped säätiö

Uusi symbolimme syntyi keväisen työyhteisömme sekä graafikkomme hengen- ja taidon tuotteena. Pohdimme yhdessä, mikä eläin kuvaisi parhaiten Sosiaalipedagogiikan säätiötä, sen historiaa ja nykyistä toimintaamme. Joistakin vaihtoehdoista valikoitui lopulta kaunis valkoinen pöllö.

Säätiömme on perustettu vuonna 1984, jolloin siihen jo tuotiin pääomana mukaan suuri määrä viisautta ja ymmärrystä. Vuosien mittaan kehitettiin osaamista erilaisten työyhteisöjen kehittämiseen. Myös hiljaisesti syrjäytyvien tukemiseen tarvittavia toimintamalleja hiottiin ja käytettiin menestyksellä. Molemmista kuljetamme edelleen kokemusta ja hiljaista tietoa eri keinoin ja erilaisin kokoonpanoin. Kehitämme parhaita malleja edelleen ja levitämme meillä tai muualla kehitettyjä, toimiviksi arvioituja toimintamalleja läpi valtakunnan. Otamme myös ensimmäisiä askeleitamme Suomen rajojen ulkopuolelle.

Olemme selkeästi näkevä organisaatio, joka havaitsee yhteiskuntamme ongelmakohtia. Teemme ”täsmäiskuja”, joissa lopulliset hyötyjät ovat avun todellisia tarvitsijoita. Kuten pöllö, joka lentää öisellä taivaalla ja hämäränkin lävitse näkee pienet ja suuret liikehdinnät, tehden täsmäiskujaan tarkasti (toki ensin arvioituaan kohteensa ja voimavaransa).

Pöllö nousee oksaltaan lennolle, kuten mekin, Säätiön ollessa uuden alun edessä. Meillä on hienoja hankkeita ja hienoja ihmisiä mukana toiminnassamme. Rakennamme arvojemme mukaista maailmaa, yhdessä muiden toimijoiden kanssa, jotka tekevät samoin. Olemme siis onnekkaita ja sitä onnekkuutta jaamme lennollamme.

Symbolissamme käytetty väri ei viittaa mihinkään aatteeseen, suuntaukseen tai ideologiaan. Ainoastaan terveestä maalaisjärjestämme sekä uskostamme ihmisen kasvuun pyrimme pitämään kiinni pöllön keinoin, kynsin ja hampain.

Pöllö kuvaa meitä monin tavoin tässä tilanteessamme.

Lassi Rajamäki
Toiminnanjohtaja


v2