Toimintaympäristömme 2016

Lisännyt Sosped säätiö
Toimintaympäristömme 2016

Olen hyvin kiitollinen saadessani toimia Sosped säätiön toiminnanjohtajana.

Tämän hetken isojen kansallisten muutosten äärellä meillä on keinoja tukea yhteiskunnan heikompia. En enää sanoisi ”hiljaisempia”, koska nuoremme eivät enää ole hiljaisia, kiitos innovatiivisten hankkeittemme (kuten Mieletöntä Valoa) ja kohderyhmiemme rohkeutta ja taitoja lisäävien työntekijöittemme.

Sosped säätiöllä tehdään käsittämättömän hyvää työtä. Säätiö oli jo aikoinaan tienraivaaja, mutta uuden alun myötä se alkaa jälleen olla sitä. Kohderyhmämme näkyvät ja kuuluvat sosiaalisissa medioissa, lehdissä sekä televisiossa. Sen hyvän työn tekijöitä meillä on jo 24 henkilöä, osaavasta hallituksesta ja aktiivivapaaehtoisista puhumattakaan.

Innostuin uudessa alkuvaiheessamme siitä, että minulla oli kollegojemme kanssa käsissämme työväline (Sosped), jolla voimme muuttaa maailmaa ihanteidemme ja arvojemme mukaiseksi. Liian paljon puhutaan ihanteista ja arvoista mutta liian vähän niitä toteutetaan. Käynnissä olevat vaikeat ajat ovat koetinkivi; kestävätkö pohjoismaiset arvomme, haluammeko kaikkien kansalaisten, olevien ja tulevien, kuuluvan samaan joukkoon, Ihmisiin. Me Sospedissa teemme työtä omien kohderyhmiemme kanssa, mutta tuemme hengessä myös muita yhteisöjä, jotka kamppailevat ylläpitääkseen ja rakentaakseen hyvinvointia ympärillemme. Iloa tunnen tällä hetkellä erityisesti havainnoista, miten ovet avautuvat avun tarvitsijoille kun perheet joutuvat jättämään kotinsa. Sen ei pitäisi meille karjalaisten evakkojen (=mamujen) jälkeläisille olla uutta.

Kasvu ja askeleet epämukavuusalueelle tuovat mukanaan kipuilua, emmekä mekään ole siitä vapaita. Mutta meillä on halu kasvaa ja kehittyä, tehdä töitä sen eteen että Uusi Vaikuttava tulee Pysyväksi Vaikuttavaksi. Tämä tarkoittaa monia asioita. Paitsi oma kasvava organisaatiomme, joka tarvitsee rakenteita, mutta myös sote-maininkien ensiaalloissa heiluva julkinen sektori, jolle tarjoamme täydentävää tukeamme vaikuttavien kulttuuripajojemme ja Pelirajat’on-toimintamme myötä.

Askelluksemme jatkuu.

Lassi Rajamäki
Toiminnanjohtaja, Sosped säätiö


v2