DigiPelirajat’on-hanke pureutuu ongelmalliseen digipelaamiseen. Kehitämme vertaistukeen pohjautuvia toimintamalleja digipelaamisesta aiheutuvien ongelmien ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. Tarkoituksena on tarjota tukea ja tietoa omasta pelaamisestaan huolestuneille nuorille aikuisille (18-29-vuotiaat), heidän läheisilleen sekä nuorten kanssa toimiville yhteisöille ja organisaatioille.  Käynnistämme ensimmäisen vertaisvalmentajakoulutuksen joulukuussa 2017.

Hanke käynnistyi tammikuussa 2017 tutkimusprojektilla, jossa kartoitetaan digipelaamista ilmiönä psykologisesta ja yhteiskuntatieteellisestä näkökulmasta. Tutkimuksen tulokset julkaistaan syksyllä 2017.

”Hankkeen alussa kuvittelimme, että tutkimusta olisi näin uudesta aiheesta niukalti, mutta tämä käsitys on osoittautunut vääräksi: pelkästään Google Scholar antaa hakusanalla ’excessive gaming’ 67 200 hakutulosta.”

Ajankohtaista

Seminaari ”Ongelmallinen digipelaaminen – Mitä se on?”
Helsingin yliopiston päärakennus, Sali 12, perjantai 10.11. klo 8:30-12:30
Seminaarissa esitellään Sosped säätiön Digipelirajat’on-hankkeessa tuotettu tutkimuskatsaus ongelmallisesta digipelaamisesta. Kutsuttuna puhujana on aiheesta 13.10. väittelevä tutkija Niko Männikkö (Oulun yliopisto/ OAMK). Maksuttomaan seminaariin osallistuneille jaetaan Digipelirajattoman tutkimuskatsaus.
Seminaarin tarkempi ohjelma sekä ladattava versio Digipelirajat’on-tutkimuskatsauksesta päivitetään näille nettisivuille.
Ilmoittautuminen seminaariin 30.10. mennessä osoitteessa http://bit.ly/DigipelirajatonSeminaari

Blogikirjoitukset

Tule mukaan

Etsimme nyt ihmisiä, jotka tahtoisivat osallistua vertaisvalmentajakoulutukseen tai toiminnan kehittämiseen esimerkiksi omista kokemuksistaan kertomalla. Kuulemme mielellämme kokemuksistasi – jätä meille yhteydenottopyyntö niin olemme sinuun yhteydessä toivomallasi tavalla.

Digipelirajat’on-tiimi

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sosped.fi

Terhi Mustonen
Hankepäällikkö
044 293 9497

Helmi Korhonen
Suunnittelija
044 371 5455

Risto Joensuu
Koordinaattori
044 359 4319

Soila Kuuluvainen
Tutkija
050 490 5828

DigiPelirajat’on on valtakunnallinen, kolmivuotinen hanke. Sen rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen voittovaroista.

v2