DigiPelirajat’on-hanke pureutuu ongelmalliseen digipelaamiseen. Kehitämme vertaistukeen pohjautuvia toimintamalleja digipelaamisesta aiheutuvien ongelmien ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi. Tarkoituksena on tarjota tukea ja tietoa omasta pelaamisestaan huolestuneille nuorille aikuisille (18-29-vuotiaat), heidän läheisilleen sekä nuorten kanssa toimiville yhteisöille ja organisaatioille.  Käynnistämme ensimmäisen vertaisryhmäohjaajakoulutuksen syksyllä 2017.

Etsimme nyt ihmisiä, jotka tahtoisivat osallistua vertaisohjaajakoulutukseen tai toiminnan kehittämiseen esimerkiksi omista kokemuksistaan kertomalla. Kuulemme mielellämme kokemuksistasi – jätä meille yhteydenottopyyntö niin olemme sinuun yhteydessä toivomallasi tavalla.

Hanke käynnistyi tammikuussa 2017 tutkimusprojektilla, jossa kartoitetaan digipelaamista ilmiönä psykologisesta ja yhteiskuntatieteellisestä näkökulmasta. Tutkimuksen tulokset julkaistaan syksyllä 2017.

”Hankkeen alussa kuvittelimme, että tutkimusta olisi näin uudesta aiheesta niukalti, mutta tämä käsitys on osoittautunut vääräksi: pelkästään Google Scholar antaa hakusanalla ’excessive gaming’ 67 200 hakutulosta.”

DigiPelirajat’on-hanke on kolmivuotinen ja sen rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen voittovaroista.

Ajankohtaista

 

Työntekijät

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sosped.fi

Terhi Mustonen
Tutkija
044 293 9497

Soila Kuuluvainen
Tutkija
050 490 5828

Tuukka Niemi
Tutkija
045 870 8980

v2