Päivä paperista kulttuuripaja Virrassa 

Lisännyt maalis 17, 2017 Tampereen Kulttuuripaja, Yleinen
Päivä paperista kulttuuripaja Virrassa 

Aloitin työssäoppimiseni Tampereen kulttuuripaja Virrassa 12.1. Tähän mennessä olen saanut olla mukana monenlaisissa toiminnoissa, ja ihaillen seurannut sitä hienoa vapaaehtoistyötä, mitä vertaisohjaajat tekevät. Yksi esimerkki tästä oli viime väliviikolla pidetty teemapäivä, Päivä paperista, joka järjestettiin perjantaina 24.2.

Vertaisohjaajat aloittivat päivän suunnittelun toiminnoista: haluttiin kirjanmerkkejä, origameja ja kirjansidontaa. Sain auttaa mainoksen ja kirjanmerkkiesimerkkien teossa, ja sitä kautta näin läheltä osan sitä, mitä vertaisohjaajat tekevät valmistellessaan tapahtumia. Lisäksi tein vertaisohjaajan ohjeen mukaan ilmoittautumislistan.

 

Itse teemapäivä alkoi kirjansidonnalla, jossa osallistujat ompelivat paperiarkkeja yhteen kirjaksi ja liimasivat niille kannet, joko vanhoista kirjoista kierrätetyt tai pahvista tehdyt uudet. Tämän jälkeen tehtiin toisessa työpajassa kirjanmerkkejä paperista ja pahvista eri tekniikoin. Päivän päätteeksi kolmas vertaisohjaaja ohjasi origamien taittelua tunnelmallisessa oleskelutilassa, jonka kattoon oli ripustettu värikkäitä origameja.

Päivän tunnelma oli rauhallinen ja leppoisa. Hyvin tyypillinen sille kulttuuripajalle, jonka olen oppinut tuntemaan sinä lyhyenä aikana, kun olen saanut olla osa tätä yhteisöä työssäoppijan roolissani. Vertaisohjaajat ovat havaintoni mukaan hyviä luomaan sitä tunnelmaa, jossa jokainen voi tuntea itsensä tervetulleeksi.

Mari-Anne Eerikäinen 

Työssäoppija, Tampereen kulttuuripaja Virta

v2