Porin Kulttuuripaja Lumon kevätkuulumiset

Lisännyt huhti 18, 2017 Porin kulttuuripaja
Porin Kulttuuripaja Lumon kevätkuulumiset

Terkkuja Kulttuuripaja Lumosta! Uu mama, mikä meno meillä on – toivottavasti teilläkin! Maaliskuussa Lumon meiningeissä oli mukana 78 nuorta, jotka vierailivat pajalla yhteensä 606 kertaa. Siitä on kiittäminen meidän mielettömän hyviä ja sitoutuneita vertaisohjaajia, jotka suunnittelevat ja ohjaavat sellaista toimintaa, joka vetää porukan mukaan viikosta toiseen! Lisäksi olemme iloksemme saaneet Lumoon vahvistukseksi (vaikkakin pienillä tuntimäärillä) kolmannen työntekijän, hän on sosionomi sekä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Juha Heurlin. Juha on osallistujien tukena erityisesti Lumon bändi- ja musiikkitoiminnassa.

Toukokuun ja kesän ohjelma

Lumon tämän hetkinen viikko-ohjelma on voimassa huhtikuun loppuun, mutta jo näin ennakkoon tiedoksi, että toukokuu tulee jatkumaan lähes tulkoon samanlaisena. Luvassa vain muutamia pieniä muutoksia. Kesä- ja heinäkuussa otammekin sitten hieman rennommin ja järjestämme enemmän erilaisia teemapäiviä, kuten retkiä ja workshoppeja. Tai kuten vertaisohjaajamme sanoivat: ”Kulttuuripaja goes out!” Menemme esimerkiksi uimaan ja melomaan, päiväksi kesämökille ja saunomaan, heittämään mölkkyä Kirjuriin ja syömään jätskiä torille, mutta toki teemme myös taidetta, omia biisejä ja upeita käsitöitä – eli kaikkea sitä, mitä nuoret ovat toivoneet! Kesä-heinäkuun ohjelman julkaisemme toukokuun alussa. Ja elokuussa palaammekin jälleen normaalin viikko-ohjelmaan.

Osallistu ihaniin rentoutushetkiin!

Miltä kuulostaisi pieni hengähdyshetki työn lomassa, ohjatussa rentoutuksessa? Haluamme kääntää normit ainakin hetkeksi päälaelleen, ja tarjota ammattilaisille kuntoutujan ohjaamaa toimintaa! Meidän ihana ja taitava vertaisohjaajamme Henna pitää kolmena torstaina rentoutuspajan, johon voit osallistua vaikka lounastauolla. Olen itse osallistunut Hennan rentoutukseen, ja voin suositella todella lämpimästi – se on kuin keidas keskellä hiekka-aavikkoa!

Tapahtumia – tulevia ja menneitä 

Kevääseen on mahtunut ja tulee mahtumaan normaalin toiminnan lisäksi erilaisia tapahtumia. Maaliskuussa vierailimme 12 hengen voimin Jyväskylässä, Kulttuuripaja Trombin ja Suvimäen Klubitalon vieraina. Lisäksi kaksi taideorientoitunutta vertaisohjaajaa järjestivät ”24h sarjakuvaa” –tapahtuman, jossa siis käytettiin kokonainen vuorokausi taiteen tekemiseen. Tapahtumaan osallistui kymmenkunta nuorta, joista hurjimmat valvoivat maalausten ja piirustusten äärellä koko yön, osa nukkui välillä Huvikummun sohvalla tai kotona, ja jatkoivat töitä kauneusuniensa jälkeen.

Toukokuussa 18.-19.5. Lumon bändi suuntaa Vaasaan, ja osallistuu siellä Kukunori ry:n järjestämään Moniäänirockiin. Moniäänirock on musafestari mielenterveyskuntoutujien bändeille. Esiintyjät tulevat tapahtumaan ympäri Suomea, ja heitä yhdistää rakkaus musiikkiin genreen katsomatta. Paikan päällä bändit esiintyvät ja saavat palautetta ammattimuusikoista koostuvalta raadilta. Lumon bändi esiintyy torstaina – ja esittää siellä kenties ensimmäistä kertaa omia kappaleitaan!

Mutta siinäpä päällimmäiset kuulumisemme. Palaamme lähiaikoina asiaan kevään ja kesän ohjelmien kanssa!

Sillä välin: Auringonsäteitä sielulle ja silmille!

 

 

v2