Tarjoa työmahdollisuus. Voiko sinun yrityksesi tai työnantajasi tarjota kehitysvammaiselle ja mielenterveyskuntoutujalle mahdollisuuden kerryttää arvokasta työkokemusta?

Harjoittelijalle erilaiset työllistymismahdollisuudet voivat olla elämää muuttava kokemus, työnantajallekin palkitsevaa. Tarjoamalla harjoittelupaikan kehitysvammaiselle ja mielenterveyskuntoutujalle välität positiivista sanomaa ja rohkaiset myös muita yrityksiä kantamaan sosiaalisen ja yhteiskunnallisen vastuunsa. Ota meihin yhteyttä!

Mikael

Erilaisista työllistämismahdollisuuksista:

Nuorisotakuu.fi on tarkoitettu niille, jotka kenties vielä etsitvät suuntaa elämään. Olipa kyse työpaikasta, koulutuksesta tai muusta elämässä tarvittavasta tuesta, nuorisotakuun tarkoitus on auttaa eteenpäin.

Työnantajana voit saada palkkatukea, kun palkkaat työttömän työnhakijan, jolla on vaikeuksia työllistyä. Työllistymistä voi vaikeuttaa mm. pitkä työttömyys, ammattitaidon puute, vamma tai sairaus. TE-toimisto päättää tuen suuruuden ja keston tapaus kerrallaan.

Vamos urapalvelut tukee työelämästä kiinnostuneita nuoria sekä nuorten työllistämisestä kiinnostuneita työnantajia kaikessa työllistymiseen liittyvässä. Tuki räätälöidään yksilöllisesti jokaisen uravalmennukseen osallistuvan nuoren sekä yhteistyöyrityksen tarpeen mukaisesti.

Valo-valmennus auttaa parantamaan työelämävalmiuksia ja sen avulla voi suorittaa tekemällä oppien ammatillisen koulutuksen tutkinnon osia. Valmennuksessa oppiminen tapahtuu aidoissa työkohteissa, oikeita töitä tekemällä ja valmentajan tukemana.

Oppisopimuskoulutus on nykyaikainen tapa rekrytoida ja lisäkouluttaa henkilöstöä. Oppisopimustoimisto on puolueeton koulutuskonsultti, jonka palvelut ovat työnantajalle maksuttomia. Työnantajalla on mahdollisuus saada koulutuskorvausta työntekijän kouluttamisesta, Palvelemme työelämää. Lue lisää.

Suomalaisilla yrityksillä on kaikki edellytykset päästä maailman parhaiden joukkoon yhteiskuntavastuukysymyksissä. Yrityksille vastuullisuuden edistämiseen on tarjolla monia kansainvälisesti tunnustettuja työkaluja, joista voi valita oman yrityksen koolle ja alalle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Sosiaalinen yritys toimii kuin mikä tahansa yritys lukuun ottamatta sen harjoittamaa vajaakuntoisten ja pitkäaikaistyöttömien henkilöiden työllistämistoimintaa ja siihen liittyviä erityisiä tukitoimia. Sosiaalisen yrityksen työntekijöistä vähintään 30 prosenttia on vajaakuntoisia tai vajaakuntoisia sekä pitkäaikaistyöttömiä.Vähintään yhden työntekijän on oltava vajaakuntoinen. Yrittäjää itseään tai yrityksessä määräävässä asemassa olevaa henkilöä ei lasketa kiintiöön.

v2