Mielettömässä valossa on mahdollista kouluttautua vertaistuottajaksi. Vertaistuottajat luovat erilaisia media- ja kulttuurisisältöjä yhteistyössä toistensa, alan ammattilaisten sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Aiempaa kokemusta tekemisestä ei tarvita vaan lähtökohtana ovat kunkin motivaatio, kiinnostuksenkohteet ja vahvuudet. Tekemällä oppii ja media- ja kulttuurialalla löytyy tekemistä laidasta laitaan. Tutustu alla jo mukana oleviin vertaistuottajiin.

Lisätietoa tulevista vertaistuottajakoulutuksista ja toimintaan mukaan tulemisesta:
saija.salonen (at) sosped.fi |  041 528 3622

IPSU

”Uskon, että kaikki on mahdollista, jos siihen uskoo itse.”

Olen Ipsu Murtola. Olen kiinnostunut musiikin tekemisestä ja mä räppään nimellä Adjektiivi. Vertaistuottajana teen mediajuttuja, esimerkiksi DMKM -haastatteluja (dusaa mun kaa musaa). Mielettömän valon lisäksi olen vertaisohjaajana Tampereen Kulttuuripaja Virrassa. Minut tunnistaa kovasta äänestä ja parista kirosanasta, olen silti ihan kiva.

Pasi_nettisivut

”Puhun harvoin, mutta kun puhun, olen yleensä innoissani.”

Olen Pasi. Teen musiikkia, kirjoitan proosaa ja lyriikkaa, sekä valokuvaan, käsittelen kuvia ja teen videoita. Olen opiskellut media-alaa ja lukenut tiedotusoppia avoimessa yliopistossa, esiintynyt bändien kanssa ja ilman, tehnyt toimitus- ja taittohommia. Minua kiinnostavat paitsi näkyvä viestintä ja popkulttuuri, myös niiden taakse kätkeytyvät sopimukset, näkemykset ja käytännöt. Olen avoin uudelle tiedolle, uusille tunteille ja kokemuksille.

Miranda

”Asioilla on tapana järjestyä.”

Olen Miranda Tilanterä, taiteellinen moniosaaja. Olen valmistunut leipuri-kondiittoriksi, mutta haluan tehdä jotain, missä voin tuoda esille erilaisia kykyjäni. Kirjoitan, teen musiikkia, stand uppia, laulan, valokuvaan ja piirrän. Mielettömän valon kautta toivon pääseväni töihin radioon ja media-alalle. Harrastan jousiammuntaa ja pelaan Go:ta. Minut tunnistaa värikkäästä ulkomuodosta ja sukkelista sanoista.

MV_netti_Fanni_kuvaaja_Olga_Poppius_Studio_Skaala
“Kiertotietkin ovat matkantekoa”

Olen Fanni-Laura Patanen, tuleva media-assistentti ja vertaistuottaja. Aiemmin olen julkaissut kaksi kirjaa, Palapeliä kokoamassa ja Pieniä pisaroita, ja tähdittänyt dokumenttiohjelmaa. Kuvailisin itseäni rohkeaksi, luovaksi ja kiltiksi. Asenne tulee mukaan kuitenkin kun räppään asiasta.

Mervi

”Mielenrauhaa tilanteesta riippumatta.”

Olen Mervi Sirén. Lähdin mukaan Mielettömään valoon mielenkiinnosta uusia asioita kohtaan. Edellä mainittujen lisäksi minua kiinnostavat ihmiset, ilmiöt ja kulttuuri, sekä tuottaminen. Olen utelias, avoin ja seurallinen luonne.

Aino

”Jokainen askel vie eteenpäin.”

Olen Aino, sosionomi ja kouluttaja. Järjestän mm. koulutuksia, ohjaan ryhmiä, luennoin ja kirjoitan Tuntosarvekas-blogia. Rakastan tiedon jakamista ja ihmisten kohtaamista. Vertaistuottajana voin yhdistää nämä kaksi kiinnostukseni kohdetta. Tulevaisuudessa toivon saavani töitä sosiaali- tai koulutusalan järjestöstä, median parista tai henkilökohtaisena avustajana.

MV_netti_Mervi_kuvaaja_Olga_Poppius_Studio_Skaala
“Edetään ihan fiilispohjalta”

Olen Kylttyyrikyttyrä, eli Mervi Piispanen. Teen monenlaista mediaa ja musiikkia: soitan Pots Lojossa rumpuja, vertaisohjaan Lohjan Kulttuuripajalla ja työstän Mielettömässä Valossa asiaohjelmaani Kylttyyrikyttyrän Kesäsiirtola. Minua kiinnosta tehdä mediatyötä esteettömyyden ja muiden yhteiskunnallisten asioiden parissa.

MV_netti_Helja_kuvaaja_Olga_Poppius_Studio_Skaala
“Tykkään hämmentää ja rikkoa rajoja”

Olen Heljä Hesso ja haluan työskennellä media-alalla mahdollisimman monipuolisesti. Minut tunnistaa räväkästä asenteesta, äänestä ja naurusta. Minulle ominta mediaa ovat elokuvat ja yhteiskunnalliset teemat ovat lähellä sydäntäni. Haluan lähteä hämmentämään ihmisiä ja rikkomaan rajoja!

MV_netti_Tara_kuvaaja_Olga_Poppius_Studio_Skaala
“Musta huumori on ahdistuksen antibiootti”

Olen Tara Hagman, empaattinen ja audiovisuaalinen sekä Mielettömän valon vertaistuottaja. Kaikki kulttuuri on merkityksellistä elämässäni, mutta musiikki on taiteista vahvimpana. Olen myös kiinnostunut luonnosta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä eläin- ja ihmisoikeuksista. Minut tunnistaa mustasta huumorista ja äänestäni.

MV_netti_Esa_kuvaaja_Olga_Poppius_Studio_Skaala

”Normaali on illuusio.”

Olen Esa ”MegaesA” Noronen ja teen Mielettömässä valossa Heavy Tatun kanssa erikoismusiikkiohjelmaa Raskausaika. Musiikki on minulle tärkeää. Olen soittanut bändeissä, tehnyt keikkoja ja äänittänyt demoja. Olen opiskellut kaupallista alaa ja nyt haluaisin jatkaa yliopistossa. Minua kiinnostaa media-ala, ihmisten auttaminen, luova toiminta, kirjoittaminen ja asioihin vaikuttaminen.

MV_netti_Tatu_kuvaaja_Olga_Poppius_Studio_Skaala
“Musiikkimies henkeen ja vereen.”

Olen rauhallinen ja huumorintajuinen, Raskausaika-ohjelmasta tuttu Tatu Perimäki aka. ”Heavy Tatu”. Teen Mielettömässä valossa myös äänimiehen hommia, juontamisen lisäksi. Näiden ohessa viihdyn kitaran varressa, retkeilen, pelaan biljardia ja toimin dj:nä. Minut tunnistaa parrasta ja mustista vaatteista.

Elina

”Lähimmäisen rakkautta on liian vähän.”

Olen Elina ja kiinnostunut media-alasta. Sen lisäksi haluan toimia vertaistukena ja kokemusasiantuntijana. Harrastan musiikkia, urheilua ja luovaa kirjoittamista, sekä kesäisin teen lyhytelokuvia. Olen opiskellut ATK-asentajan tutkinnon. Haluan kohdata kaikenlaisia ihmisiä. Minut tunnistaa hyvästä sydämestä ja moraalista.

Sirja

”Anna kaikkien kukkien kukkia.”

Olen Sirja Koivunen, 41-vuotias perheenäiti. Haluan haastatella tavallisia kansalaisia, sekä uusia kansanedustajia, jotta voisin haastaa heitä kertomaan Suomen työmarkkinapolitiikasta, terveys- ja sosiaalipalveluista ja EU:n edusta/haitoista. Olen tehnyt vertaistukityötä 9-vuotta, suunnittelemalla mielenterveyskuntoutujien arkea ja auttamalla psyykkistä toipumista ja hyvinvointia. Haluaisin edistää psyykkisesti sairaiden koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia.

Tuomo

”Aina kannattaa yrittää.”

Olen Tuomo Heikkilä, imitaattori. Olen ollut mukana Talent-ohjelmassa ja voittanut kaksi radio-kilpailua. Juniorina voitin tenniksen nelinpelissä hopeaa koululaisten SM-kisoissa. Nykyisin haluan tehdä mahdollisimman paljon imitointikeikkoja ja niiden lisäksi käyn näytelmäpiirissä, teatterissa, elokuvissa ja konserteissa. Minut tunnistaa äänestä.

MV_netti_Kari_kuvaaja_Olga_Poppius_Studio_Skaala
“Kaikkea täytyy kokeilla ja jos ei natsaa, pohjalta pääsee pois ainakin viemärin kautta”

Olen Kari ”Fat Boy” Tamminen, viihteen ex-sekatyöläinen: taustaa löytyy ääninäyttelystä, musiikista, ohjaamisesta, näyttelemisestä, laivoista ja monesta muusta. Olen tehnyt kymmenien vuosien uran sekä ohjaajana, että ääninäyttelijänä. Kaikki muuttui kuitenkin viisi vuotta sitten aivoinfarktin myötä – aloitin ikään kuin alusta Mielettömän valon kanssa. Kaikkea tulee kuitenkin kokeilla – pohjalta pääsee aina pois jos ei onnistukaan.

Amadeus

”Haluan tehdä työtä äänen kanssa.”

Olen Amadeus Kajas ja kiinnostunut audiovisuaalisesta alasta. Olen hakenut kouluun äänialalle. Vapaa-ajalla teen rap-musiikkia.

Saga

”Kaikki ei ole sitä miltä näyttää ja usein katsoja päättää mitä mikäkin on.”

Saga Ådahl

Mieletöntä valoa -työryhmä:

Mans_netti
“Meidän mahdollisuudet ovat rajattomat”

Olen Måns Strömberg ja vedän Mieletöntä valoa -hanketta. Minut tunnetaan paremmin dj-nimeltäni Bunuelina, joksi minut risti Remun veli, Ari Aaltonen. Aloitin soittamisen Radio Ettanilla ja uraa musiikin parissa on kertynyt jo kymmenien vuosien ajan. Olin jo kauan toivonut uutta haastetta ja erilaista vastuunkantoa tekemisistäni, kun törmäsin Mielettömään valoon. Yhdessä meillä on nyt rajattomat mahdollisuudet.

Emmi_netti
“Uuden kohtaaminen haastaa ja poikkeuksetta myös ilahduttaa.”

Olen Emmi Vainio, Mielettömän valon toinen tuottaja. Haaveilin lapsena uutisankkurin urasta, mutta päättelin, että olisi tylsää olla töissä joko myöhään illalla tai aikaisin aamulla kun muut ovat vapaalla. Sittemmin ymmärsin mediatyöstä suurimman osan tapahtuvan lähetysten välillä ja kuvaruudun ulkopuolella. Olen työskennelly tuottajana mediataide- ja yhteisötelevisioprojekteissa, kohdaten mitä erilaisimpia ihmisiä ja näkökulmia maailmaan. Tästä voin päätellä, että paljon on vielä näkemättä ja kuulematta.

MV_netti_JP_kuvaaja_Olga_Poppius_Studio_Skaala
“Ihmisellä on luontainen halu olla itsenäinen vapaa ja vastuullinen”

Olen Jari-Pekka, eli Jii-Pee, Hietsilta, Mielettömän valon tuottaja. Olen tehnyt paljon töitä sosiaalialalla – erikoistuin päihteiden ongelmakäytön kysymyksiin ja syrjäytymiseen (sosionomi yamk). Kulttuuripuolella minut tunnetaan Bassoradion suomalaiseen rap-musiikkiin erikoistuneesta Kultabassokerhosta ja samaa nimeä kantavista klubi-illoista. Olen vahvasti tee se itse -henkinen ja uskon ihmisen luontaiseen haluun ja kykyyn olla itsenäinen, vapaa ja vastuullinen.

 

Kuvat: Olga Poppius @ Studio Skaala ja Kyösti Karila.

v2