Ilmoittaudu Sosped koira -koulutukseen! 

Sosiaalipedagoginen koiratoiminta – koulutus (25 op)

Sosped koira -koulutuksen tavoitteena on lisätä valmiuksia sosiaalisen kasvun ja elämänhallinnan tukemiseen koiran kanssa työparina ohjatun luovan ryhmätoiminnan keinoin. Koulutus luo sosiaalipedagogisen orientaation avulla uusia käytäntöjä hyvinvoinnin edistämistyöhön.

koirakoulutus_nettisivut

Koulutus antaa valmiuksia toimia ohjaajana esimerkiksi varhaista tukea tarvitsevien noin 10-12 -vuotiaiden koululaisten parissa. Toiminta toteutetaan yhteistyössä rehtorin, opettajien, oppilashuollon ja vanhempien kanssa koulun tiloissa. Toiminnassa keskitytään osallistujien voimavaroihin ja kiinnostuksen kohteisiin. Turvallinen ja erilaisuutta arvostava sekä kannustava ilmapiiri on tärkeä. Tuloksena on koululaisille parempia valmiuksia elämänhallintaan: itsetuntemusta, toisista välittämistä, onnistumisen kokemuksia, vuorovaikutus- ja tunnetaitoja sekä uusia ihmissuhteita.

”Matematiikan tunnin työskentely oli todella rauhallista. Oli uskomatonta, miten erittäin vilkas poika sai ensimmäisen kerran tehtyä tehtäviä todella pitkälle. Ihmeellinen vaikutus, vaikka koira vain makasi.”

Tarumaija Aalto, erityisluokanopettaja, Turun kaupunki, Opetustoimi, C.O. Malmin koulu

Turkulainen 10.3.2015 – Koulukoira opettaa myös ihmisten kanssa olemista

Koulutus koostuu lähipäivistä (4 viikonloppua la-su), itsenäisesti tehdyistä harjoituksista oman koiran kanssa, kirjallisista tehtävistä sekä henkilökohtaisesta projektityöstä. Koulutuksen teemoja ovat mm: sosiaalipedagoginen ammatillisuus, sosiaalinen vahvistaminen, itsetuntemuksen lisääminen mukaan lukien tunnetaidot, kokemuksellinen oppiminen sekä luovuutta tukevan ilmapiirin mahdollistaminen.

Siru_koirakoulutus

Järjestämme soveltuvuuskatselmuksen ennen koulutuksen alkua. Soveltuvuutta arvioidaan sekä ohjaajan että koiran osalta. 

Helsingissä koulutus alkaa ensimmäisellä lähijaksolla 16.-17.9.2017. Seuraavat lähijaksot ovat 25.-26.11, 3.-4.2.18 ja 21.-22.4.18

Koulutukseen valittavista noin puolella toivotaan olevan paitsi soveltuva pohjakoulutus ja kokemus, myös kiinnostus ja mahdollisuus työskennellä vähintään osa-aikaisesti Sosped koiratoiminnan parissa koulussa tukea tarvitsevien 10-12 vuotiaiden kanssa. Edellytyksenä on koulutukseen soveltuva, oma koira.

Koulutuksen hinta on 1500 € + alv 24 % (Suoritetaan 2 erässä syys- ja kevätlukukauden alussa)

Haastattelu ja soveltuvuuskoe 65 € + alv 24 %

Lisätietoja Sosped koira -koulutuksesta Helena Prepulalta: helena.prepula@gmail.com

Ja Turun koulutuksesta Pia Wilhelmiltä: pia@wilhelminpolku.fi

Ilmoittaudu Sosped koira -koulutukseen!
Lue lisää Kulttuurikoiratoiminnasta.
Lue edellisen koulutuksen tunnelmia mukana olleen opiskelijan blogista: uudellapolulla.weebly.com.

Koiralogo_mustalinja_tekstillä_RGB

Koulutuksen järjestää: Sosped Keskus Oy ja Suomen Hoivakoira

Lataa Sosped koira -koulutuksen esite (pdf)
Lataa Koiratoiminta työyhteisön voimavarana -koulutus (pdf)
Lataa koirakortit (pdf)

v2