Seksuaaliterveyttä yhdessä ja kunnioittavasti edistäen

VIGOR | Tervettä elinvoimaa -hanke edistää ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyttä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Kajaanissa.

Hankkeen aikana koulutetaan mentoreita arabian, darin, kurdin, persian ja somalin kieliryhmistä. Mentoreita koulutetaan muun muassa äitien ja isien jaksamisesta, rintojen omatarkkailusta, syöpäseulonnoista, eturauhassyövästä, raskaudesta, vaihdevuosista ja sukupuolirooleista.

Koulutetut mentorit vievät tietoa seksuaaliterveydestä oman kieliryhmänsä edustajille. He käyvät myös oman kulttuurinsa asiantuntijoina keskustelua ammattilaisten kanssa. Arvostamme mentoreiden osaamista, minkä vuoksi mentorit saavat rahallisen palkkion.

 

Tule mukaan toimintaamme!

Haluaisitko kouluttautua mentoriksi tai olla muuten mukana jakamassa tietoa seksuaaliterveydestä? Haluaisitko saada enemmän tietoa seksuaaliterveydestä?

Jätä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä!

Rekisteriseloste 

 

Lue artikkeli: 10 kohtaa: Miksi ulkomaalaistaustaisten (seksuaali)terveyden edistäminen on tärkeää?

Lue blogi: Paljon työtä tehtävänä – ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyden edistämiselle tilausta

 

Tiimi ja yhteistyötahot

VIGOR työllistää kaksi henkilöä, hankepäällikkö Tiina Alakärpän sekä hankesuunnittelija Erik Mattssonin.

”Ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveysteeman ympärille tarvitaan enemmän ymmärtävää, avointa ja eri maailmankatsomuksia kunnioittavaa dialogia – ei pelkästään valistus- tai tiedottamistyötä. Kohderyhmän arjen hyvä ymmärrys, luottamus ja kunnioitus on kaiken toimintamme pohjalla”, Alakärppä miettii hankkeesta.

”Suomessa tarvitaan vahvempaa me-henkeä. Monikulttuurisuus ja moninaisuus on ehdoton rikkaus, jonka avulla voidaan oppia toisiltamme”, Mattsson jatkaa.

Hankesuunnittelija Erik Mattsson ja hankepäällikkö Tiina Alakärppä.

 

Me-henkeä hankkeessa kasvatetaan esimerkiksi yhteistyöllä. Hankkeessa on mukana jo nyt myös monia yhteistyötahoja, joihin kuuluvat mm. Familia ry., Monik ry., Suomen Kurditalo ry., Irakin Naisten Yhdistys, MPMTO ry, Turun Tyttöjen Talo, Suomi-Syyria Ystävyysseura ry., Trapesa, Moniheli ry., Yhdessä-yhdistys ja Amal ry.

Lataa ja tulosta esitteemme tästä (PDF)

Seksuaalioikeudet | Lataa ja tulosta tästä
Seksuaalioikeudet soraniksi

 

v2